نصب اسکوپ سنگ برای نگهداری سنگ ها در حالت عمود و خصوصا در نمای ساختمان ها از اسکوپ های متفاوتی استفاده می شود. در این مقاله قصد داریم تا به توضیح جامع نصب اسکوپ سنگ و همچنین آموزش اسکوپ زدن سنگ بپردازیم.اگر شما هم درباره ی اسکوپ کردن سنگ به اطلاعات صحیح و کامل نیاز دارید می توانید تا انتهای این مقاله ما را همراهی نمایید.

نصب اسکوپ سنگ

اسکوپ ها بر اساس نیاز و کاربرد در طرح ها و جنس های مختلفی تولید می شوند اما عموما از جنس فولاد هستند و شامل موارد زیر می شوند:

  • اسکوپ پروانه
  • اسکوپ زد یا Z
  • اسکوپ سنگ 2 پایه
  • اسکوپ سنگ 3 پایه
  • اسکوپ سنگ سیمی

نصب اسکوپ سنگ

تمامی مدل های گفته شده در انواع سایز ها نیز تولید می شوند. روش نصب هر کدام از این اسکوپ ها با دیگری متفاوت است. در زیر به شرح نحوه ی نصب هر یک از اسکوپ سنگ ها می پردازیم:

1-روش نصب اسکوپ پروانه: اسکوپ سنگ پروانه بسیار پرکاربرد و محبوب می باشد و از فولاد آبکاری شده تولید می شود. برای نصب اسکوپ پروانه، ابتدا پشت سنگ ها را با زاویه ی 45 دقیقه شیار ایجاد می کنند و بعد از ایجاد شیار ها، اسکوپ سنگ پروانه را درون شیار ها قرار می دهند.

2-روش نصب اسکوپ Z: اسکوپ زد نیز بسیار پر مصرف جهت نصب سنگ های قائم است. همچنین، اسکوپ سنگ زد از جنس ورق فولادی گالوانیزه تهیه می شود. مجددا برای نصب اسکوپ زد نیز همانند اسکوپ پروانه ای، پشت سنگ ها را شیار انداخته و یک سمت اسکوپ زد را در شیار جای گذاری می نماییم.

3-روش نصب اسکوپ سنگ 2 پایه: این نوع اسکوپ ها بیشتر از جنس استیل تولید می شوند و 2 بخش کوچک مانند بال در 2 طرف خود دارند.برای نصب اسکوپ سنگ 2 پایه، باید ابتدا پشت سنگ شیار خورده و چسب کاری شود.

بیشتر بخوانید : برای کسب اطلاعات از اسکوپ پروانه کلیک کنید.

سپس، اسکوپ 2 پایه به چسب آغشته و داخل شیار چسبانده شود به شکلی که دو بال اسکوپ در حالت قائم قرار بگیرند و از نفوذ کردن ملات به لایه های پایینی اسکوپ به خوبی پشتیبانی کنند.

4-روش نصب اسکوپ سنگ 3 پایه: نصب این اسکوپ نیز دقیقا مانند نصب اسکوپ سنگ 2 پایه است فقط این نوع اسکوپ یک بال اضافه تر دارد. این نوع اسکوپ نیز از جنس استیل تهیه می شود.

برای وصل کردن اسکوپ سنگ 3 پایه به سنگ ابتدا توسط دستگاه فرز پشت سنگ را شیار می دهند سپس داخل شیار ها را چسب کاری کرده و تنها پایه ی سوم اسکوپ را در شیار قرار می دهیم و منتظر می مانیم تا خشک شود.

اجرای انواع اسکوپ سنگ

اسکوپ کردن سنگ به طور کلی به معنی قرار دادن سنگ های قائم در ساختمان سازی است بدون اینکه سنگ ها سقوط کنند. این روش خصوصا برای شرایط زلزله بسیار کاربرد دارد. بعضی از سنگ های ساختمانی تخلخل دارند به این معنی که حفره های در بافت سنگ وجود دارد که باعث می شود ملات به راحتی در آن حفره ها بنشیند.

اما برعکس سنگ های متخلخل، سنگ های گرانیت بسیار صاف و صیقلی می باشند و به همین دلیل احتمال سقوط آنها از روی کار بسیار زیاد است.درواقع پس از مدتی به دلیل زلزله یا نفوذ آب باران و دیگر مسائل جغرافیایی ممکن است که این سنگ ها به راحتی جدا شده و سقوط کنند که این بسیار برای عابران حادثه آفرین است.

برای حل این قبیل مشکلات، سنگ ها را اسکوپ می کنند. در تعریف کلی، نصب اسکوپ سنگ یعنی اینکه سنگ ها را با روش های مختلف به دیوار پشتی آن و به مصالح ساختمانی می چسبانند که بسیار روش درست و قابل اطمینانی می باشد. برای اجرای اسکوپ سنگ در ساختمان از روش های زیر استفاده می شود:

1-اسکوپ سنگ با سیم: وقتی که سنگ های ما بسیار صیقلی و گرانیتی هستند و اصلا قابلیت تخلخل یا چسبندگی را ندارند برای اسکوپ کردن آنها از سیم مفتولی استفاده می نماییم. این سیم ها از جنس گالوانیزه سرد یا گرم هستند.

روش اسکوپ سنگ با سیم نسبت به دیگر روش ها قیمت بیشتر دارد و کم کاربرد تر می باشد. برای نصب سیم ابتدا در پشت سنگ ها، 2 شیار ایجاد می کنند، سپس سیم مفتول را از بین شیار ها رد کرده و گره می زنند. با کمک سیم مفتولی، ملات آماده شده به راحتی به سنگ می چسبد و بسیار ایمن می باشد.

اجرای انواع اسکوپ سنگ

2-اسکوپ سنگ با روش لقمه گذاری: این مدل اسکوپ کردن نیز بسیار رایج است. در این روش، پشت سنگ مورد نظر را برش می دهند، سپس در برش ایجاد شده، لقمه ی فلزی را با چسب می چسبانند. سپس ملات سیمان و ماسه را پشت سنگ می ریزند و به همین ترتیب سنگ را به بخش نما متصل می کنند.

3-اسکوپ سنگ با اسکوپ 2 پایه: همان طور که قبلا اشاره کردیم و در عکس زیر نیز می توانید مشاهده نمایید، اسکوپ های 2 پایه از جنس استیل تولید می شوند و دلیل اینکه به آنها 2 پایه می گویند، وجود دو پایه یا بال در اطراف آن است.

بهترین مدل نصب این نوع اسکوپ به شکل عمودی است. زیرا در صورت نصب افقی، ملات به بخش های پایینی نمی رسد اما در حالت عمودی ملات به خوبی به بخش های پایینی نفوذ می کند.

4- اسکوپ سنگ با اسکوپ3 پایه: اسکوپ سه پایه نیز مانند اسکوپ 2 پایه است با این تفاوت که اگر به عکس نیز توجه نمایید، اسکوپ سه پایه یک بال اضافی در پشت دراد که همین بال را باید در شیار سنگ چسباند تا مجددا دوغاب بتواند به قسمت های پایینی نیز برسد. در این روش اسکوپ کردن، باید ابتدا چسب کاری انجام شود سپس مدتی صبر گردد تا چسب خشک شود و بعد اقدام به نصب اسکوپ سه پایه کرد.

پیشنهاد ویژه: برای کسب هر گونه اطلاعات بیشتر در خصوص نصب اسکوپ ها و یا خرید اسکوپ ها تماس بگیرید.

نصب اسکوپ انواع اسکوپ سنگ

نصب اسکوپ انواع اسکوپ سنگ

آموزش اسکوپ زدن سنگ

در صورت اسکوپ نکردن سنگ ها می توان از پیچ و رولپلاک نیز برای محکم کاری و جلوگیری از سقوط سنگ ها استفاده کرد. در این روش باید دقت کرد که برای بخش زیر سنگ ها نبشی نصب کنند تا سنگ به پایین سقوط نکند.

در اصل این روش برای زمانی است که سنگ نما از همان ابتدای کار اسکوپ نشده است و احتمال ریزش وجود دارد. از طریق دریل کاری سنگ ها و نصب پیچ و رولپلاک آنها را محکم می کنند. اما این کار بسیار خطرناک است و اصلا توصیه نمی شود.

تمامی شیار هایی که در پشت سنگ ها ایجاد می کنند با دستگاه فرز بر انجام می شود و عموما با همان زاویه 45 درجه. اسکوپ کردن سنگ نما باعث بیشتر شدن مقاومت سنگ و اتصال محکم تر آن به ملات و دیوار پشتی می شود.

بیشتر سنگ ها نمای ساختمان به دلیل داشتن سطحی صاف و صیقلی و یا عدم داشتن تخلل، به مرور از روی سطح کار جدا شده و می افتند. بنابر این اسکوپ کردن در هر شرایطی بسیار واجب است.

سوالات متداول :

1-نصب اسکوپ سنگ چگونه انجام می شود؟

اسکوپ کردن سنگ یعنی اینکه سنگ ها را با روش های مختلف به دیوار پشتی آن و به مصالح ساختمانی می چسبانند که بسیار روش درست و قابل اطمینانی می باشد. برای اجرای اسکوپ سنگ در ساختمان از روش های مختلفی استفاده می شود.

2-اسکوپ سنگ پروانه ای به چه صورت است؟

برای نصب اسکوپ پروانه، ابتدا پشت سنگ ها را با زاویه ی 45 دقیقه شیار ایجاد می کنند و بعد از ایجاد شیار ها، اسکوپ سنگ پروانه را درون شیار ها قرار می دهند.

3-اسکوپ زدZ به چه روشی انجام می گیرد؟

اسکوپ سنگ زد از جنس ورق فولادی گالوانیزه تهیه می شود. برای نصب اسکوپ زد نیز همانند اسکوپ پروانه ای، پشت سنگ ها را شیار انداخته و یک سمت اسکوپ زد را در شیار جای گذاری می نماییم.

دیدگاهی موجود نیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *