اسکوپ سنگ نما برای جلوگیری از سقوط سنگ هایی که بر روی دیوار نصب شده اند و یا فیکس کردنشان استفاده می شود. در این عملیات سنگ را با کمک ابزار هایی که فلزی هستند و یا ضد زنگ دارند با عنوان سنگ نما به دیوار وصل می شوند. در خیلی از موارد اسکوپ ها را به میلگرد هایی که داخل دیوار هستند وصل می کنند تا ایمنی کار زیاد شود.در ادامه ی این مقاله قصد داریم به بررسی کامل اسکوپ سنگ نما و انواع آن بپردازیم. برای دریافت اطلاعات بیشتر تا انتهای مقاله با ما باشید .

اسکوپ سنگ نما چیست ؟

به جز سنگ نما اسکوپ ها را برای سرامیک نیز به کار می برند با این تفاوت که اسکوپ هایی که سرامیکی هستند سایز کوچک تری دارند. برای وصل کردن این سنگ ها اول به وسیله یک ابزار تیز و برنده، خراشی را در پشت سرامیک ها ایجاد کرده و با چسب اسکوپ ها را به سرامیک متصل می کنند. بعد از این که چسب ها خشک شدند سرامیک ها آماده کار می شوند.

بر طبق نشریه هفتصد و چهارده ضروری بودن اسکوپ سنگ های نما به این دلیل است که سنگ نما هایی که چسبانده اند در مقابل نیرو هایی که خارج از صفحه اند ضعیف هستند. به منظور تحمل کردن بار هایی جانبی مانند انواع زلزله و باد که منجر می شود به خروج سنگ از دیوار های نما و پرتاب آن به بیرون از صفحه، باید اسکوپ سنگ نما درست به کار برود.

پیشنهاد : برای خرید با قیمت ویژه اسکپ مهصا تماس بگیرید .

انواع اسکوپ سنگ نما

انواع اسکوپ سنگ نما

اسکوپ سنگ نما انواع مختلفی دارد و انتخاب هر نوع آن بر طبق عامل های مختلفی مانند نوع و سطح سنگ و مواردی این چنینی انجام می شود. انواع اسکوپ عبارتند از:

  1. سیم مفتول
  2. نوعz
  3. نوع پروانه ای
  4. نوع دو پایه و سه پایه
  5. نوع پیچ و پلاک
  6. نوع کششی

انواع روش های استفاده از اسکوپ سنگ نما

اسکوپ کردن سنگ نما دارای روش های مختلفی است که هر روش ویژگی های دارد که در ادامه به بررسی هر کدام از این روش ها خواهیم پرداخت. شما عزیزان می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره ی تخصصی رایگان در ارتباط با بهترین اسکوپ سنگ و خرید آن با شماره ی ۰۹۱۳۶۴۱۳۹۷۸ تماس بگیرید. انواع روش استفاده از اسکپ سنگ نما عبارت است از:

1.اسکوپ نوع سیمی : یکی از مواردی که در این روش باید به آن دقت شود این است که شیارهایی به وجود آمده با زوایای چهل و پنج درجه که طول آن به مقداری است که حداقل به حد میلی متر تا سطح سنگ باید دارای فاصله باشد.

2.اسکوپ سنگ نما به روش های دو پایه : در این نوع روش از قطعه های فلزی که جنس گالوانیزه دارند و به فرم خاصی آماده می شوند استفاده می کنند و به وسیله چسب سنگ یا دو جزئی آن ها در پشت سرامیک یا سنگ می چسبانند. این نوع اسکوپ ها پس از محک خوردن و همین طور اجرای قطعه های سرامیک و سنگ، با ملات در پشت نما درگیر می شوند.

3.اسکوپ سنگ نما به روش های سه پایه : روش اجرا کردن این اسکوپ ها هم مانند اسکوپ های نوع دو پایه است و همین طور کاربرد این اسکوپ ها برای مهار کردن سنگ های نما پیشنهاد نمی شود.

4.اسکوپ سنگ به روش های لقمه گذاری : در این روش که به جهت مهار کردن سنگ نما در نماهایی که مهار یا خشک شده اجرا می شود؛ هر کدام از سنگ های نما به جهت تحمل کردن بارهایی که ثقلی و جانبی هستند، به طور مستقیم به دیوار پشتیبان وصل می شوند. بار ثقلی هر نوع از سنگ های نما به واسطه دو تکیه گاه به دیوار که پشت بند است انتقال پیدا می کند که این تکیه گاه ها دارای لقمه های پشتیبان هستند.

5.اسکوپ سنگ به روش پروانه ای: این نوع اسکوپ نوعی دیگر از انواه اسکوپ پیش ساخته است که با توجه به اجرایی که دارد پیمانکاران و کارفرمایان اشتیاق زیادی دارند که از آن در پروژه های خود استفاده کنند.

6.اسکوپ سنگ به روش زد : این اسکوپ هم مثل اسکوپ مدل پروانه ای در گروه اسکوپ هایی که پیش ساخته هستند قرار می گیرد و با توجه به شاخک هایی که دارد در قطعه های سنگ های کوچک تر و همین طور ملات خوری کمتر می توان از آن استفاده کرد. روش اجرا کردن آن دقیق مثل مدل پروانه ای است.

اسکوپ سنگ نما

7.اسکوپ سنگ دندان موشی: در قطعه های سنگ هایی که کوچک تر هستند و امکان این که اسکوپ به صورت طولی بر روی آن ها اجرا شود را ندارند. از این روش می توان برای مهار کردن سنگ های نما استفاده کرد. این روش بیشتر در اجرای نما هایی که رومی هستند استفاده می شود.

8.اسکوپ به روش چسباندن قطعه های سنگ های مستطیلی در پشت سنگ های نما: در این روش تکه ای از سنگ نما را به واسطه چسب سنگ در پشت سنگ هایی که قائم نما هستند می چسبانند و اجرا می کنند. ولی همان طور که می دانید چسب های سنگ در اثر منقبض و منبسط شدن هوا، خواص چسبندگی خود را از دست می دهد و موجب سقوط سنگ های نما می شود. بهتر این است که از چسب های سنگ به صورت اتصالات اصلی اسکوپ به سنگ های نما استفاده نشود.

9.اسکوپ به روش های پیچ و رو پلاک : متاسفانه مسئله مهار سنگ های نما از سمت سازندگان و پیمانکاران ساختمان به صورت جدی پرادخته نشده است. در برخی موارد مشاهده می شود که در اجرای اسکوپ سنگ نما به انواع بهانه ها مثل دریافت دستمزد کمتر، زمان بر بودن اسکوپ و همین طور سنگ دارای تخلخل، نیاز به اسکوپ نداشته و جلوگیری می کنند.

بیشتر بخوانید : برای کسب اطلاعات از انواع اسکوپ پروانه کلیک کنید.

ساختمان هایی که به این صورت هستند نباید پایان کار بگیرند تا وقتی که از مهار سنگ نما بعد از راه اندازی اطمینان حاصل کنند. از راه حل هایی که در نشریه هفتصد و چهارده برای اسکوپ بعد از راه اندازی سنگ دیده می شود مهار سطحی آن و یا همان روش پیچ و رو پلاک است. این نوع از مهارها به شکل پیچی هستند و کاربرد مهم آن ها به صورت تقویت کننده سنگ هایی هستند که مهار آن ها صدمه دیده و یا کلا نمای اجرا شده بدون مهار می باشد.

10.اسکوپ سنگ سیمی عرضی : بر طبق نشریه هفتصد و چهارده، هر 0.2 متر مربع از سنگ های نما باید مهار شود. پس فواصل شیار هایی که به وجود آمده است به جهت اجرا کردن اسکوپ باید این مسئله را راضی کند. به عنوان نمونه در سنگ هایی که عرض چهل سانتی متری دارند، هر شصت سانت یک بار باید سنگ مهار شود.

11.اسکوپ کششی : این اسکوپ سنگ نما مهره، زبانه و میله دارد که به سنگ وصل شده و آن را مهار می کند. روش کار این اسکوپ به این صورت است که دو شیار سی درجه در فواصلی که از طول میله کمتر باشد و همین طور در موازات باشد ایجاد کنید ، بعد از آن زبانه را داخل شیار قرار دهید، میله را داخل زبانه قرار داده و به واسطه مهره ها اتصالات را سفت کنید.

سوالات متداول

1_ اسکوپ سنگ نما به چه صورتی است؟ روشی بدون نقص است که برای مهار کردن سنگ ها و جلوگیری از سقوط آن ها به حساب می آید. در این روش از ابزارهایی فلزی یا وسایل ضد زنگ به عنوان سنگ های نما به دیوار متصل می شوند.

2_ انواع اسکوپ سنگ نما را نام ببرید؟ سیم مفتول، روش زد، روش های دو پایه و سه پایه، روش پروانه ای و کششی.

3_ طریقه اسکوپ کردن سنگ نما به چه روش هایی انجام می شود؟ به دو روش پیش ساخته و سیم یا مفتول انجام می شود.

دیدگاهی موجود نیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *