برای توضیح درباره ی اینکه چه سنگی نیاز به اسکوپ دارد ابتدا باید توضیح دهیم که اسکوپ چیست و چه کاربردی دارد؟ در این مقاله، به شرح کاملی درباره ی اینکه چه سنگی نیاز به اسکوپ دارد می پردازیم. جهت کسب اطلاعات جامع در باره ی سنگی که نیاز به اسکوپ دارد، با این مطلب همراه باشید تا به طور به مباحث مسلط شوید.

چه سنگی نیاز به اسکوپ دارد

هنگامی که از سنگ و متریال سرامیک و کاشی به صورت عمود در ساختمان و یا در نمای ساختمان استفاده شود، باید حتما این سنگ ها را به دیوار و یا مصالح دیگر طوری بچسبانند که در اثر زلزله یا بارش برف و باران سقوط نکند. این کار را توسط اسکوپ کردن انجام می دهند. اسکوپ وسیله ای است که در انواع مختلفی چون خرید اسکوپ پروانه، اسکوپ زد، اسکوپ چنگکی، سیمی و غیره تولید می شود و با استفاده از آن می توان سنگ را سر جای خود ثابت و محکم کرد. با این روش در اثر ایجاد هر گونه ضربه یا فشاری به سنگ ها، آنها از سر جای خود تکان نخواهند خورد و از خسارت جانی به عابرین و مالی به کارفرما جلوگیری خواهد شد.

حال که با اسکوپ و اسکوپ سنگ آشنا شدید، می خواهیم درباره ی روش های اسکوپ گذاری صحبتی بکنیم. مطالب زیر را با دقت مطالعه نمایید:

  1. روش لقمه گذاری: در این روش از یک سنگ کوچک دیگر به شکل مستطیلی در پشت سطح سنگ نما استفاده کرده، سپس سنگ را به وسیله ی لقمه های به کار رفته به مصالح دیگر اسکوپ می کنند.
  2. اسکوپ سنگ با سیم:  در این روش در پشت سنگ شیار هایی را ایجاد نموده و سیم را از داخل این شیار ها به صورت ضربدری رد می کنند و به هم گره می زنند به این ترتیب سنگ و ملات به یکدیگر چسبیده و محکم می شود.
  3. روش اسکوپ 2 پایه یا 3 پایه: در این روش از اسکوپ های چنگکی یا خرچنگی استفاده می کنند که دارای پایه یا چنگک هستند به این شکل در پشت سنگ شیار هایی را ایجاد کرده و پایه های اسکوپ را درون شیار گذاشته با ملات محکم می کنند سپس به وسیله ی بخش باقی مانده از اسکوپ به دیوار پشتیبان متصل می کنند.
  4. اسکوپ پروانه ای: این نوع اسکوپ از رایج ترین اسکوپ های بازار و ساختمان سازی است که قیمت بسیار مناسبی نیز دارد. از این اسکوپ نیز مانند روش 2 پایه و 3 پایه جهت اسکوپ کردن سنگ ها استفاده می کنند. بعد از نصب اسکوپ پروانه می توان از چسب و دوغاب جهت محکم کردن آن در جای خود استفاده نمود.
  5. اسکوپ زدZ: برای روش اسکوپ سنگ با اسکوپ زد نیز مراحلی شبیه به چیزی که برای اسکوپ پروانه ای بیان شد انجام می شود
  6. پیچ و رولپلاک: این روش برای زمانی مناسب تر است که سنگ ها از قبل به دیوار اسکوپ نشده باشند و متصل به نمای ساختمان هستند. حال توسط مته دریل سوراخ هایی روی سنگ ایجا د می کنند و توسط پیچ و رولپلاک روی دیوار محکمش می کنند و سنگ، دیگر امکان سقوط ندارد.

پس به طور کلی می توان بیان کرد که تمامی سنگ ها نیاز به اسکوپ و اسکوپ کردن دارند خصوصا اگر به حالت قائم و در نمای ساختمان به کار روند. حال می خواهیم نوعی سنگ را بررسی نماییم که از نظر میزان تخلخل زیاد و قدرت نفوذ بالا و همچنین استحکام و دوام مناسب بسیار محبوب و کاربردی است. عده ای می گویند که این سنگ نیاز به اسکوپ شدن ندارد، حال می خواهیم بررسی کنیم که آیا واقعا این گفته صحت دارد یا خیر.

آیا سنگ تراورتن نیاز به اسکوپ دارد؟

افراد، کارشناسان و مهندسین صحبت های ضد و نقیضی در این خصوص ارائه می دهند. برخی می گویند که اسکوپ کردن سنگ تراورتن موجب خرد شدن آن می شود و عده ای دیگر می گویند که هر نوع سنگی باید حتما اسکوپ شود. سنگ تراورتن بسیار زیبا و پایدار است و در بین معماران و مهندسین محبوب.

بیشتر بدانید: برای خرید اسکوپ زد و دیگر محصولات می توانید به سایت مراجعه کرده و محصول مورد نظر خود را ثبت سفارش نمایید.

چه زمانی سنگ تراورتن به اسکوپ نیاز ندارد؟

حال باید عنوان کرد که این سنگ اگر در آب و هوای معمولی و معتدل قرار داشته باشد، شاید نیازی به اسکوپ نداشته باشد چون از چسبندگی خوبی برخورداراست اما اگر در محیط هایی بسیار سرد یا بسیار گرم نصب شود، دیگر قطعا نیاز به اسکوپ پیدا می کند. به طور کلی بر اساس ضوابط اسکوپ سنگ نما ، ناظران باید بر اسکوپ شدن سنگ سخت گیری داشته باشند و کوچک ترین کوتاهی در این امر را گزارش کنند. بنابراین سنگ تراورتن نیز از این قاعده مستثنی نمی باشد و بهتر این است که در هر شرایطی تمامی سنگ ها به اتصالات و نمای ساختمان حتما اسکوپ شوند تا جای هیچ نگرانی و شکی باقی نماند.

در لینک می توانید علت سقوط سنگ نما را مشاهده نمایید.

ویژگی های سنگ تراورتن به شرح زیر می باشد:

  • این سنگ از دسته ی سنگ های رسوبی و آهکی می باشد
  • بسیار متخلخل و نفوذ پذیر است
  • در برابر ضربه، فشار و ساش مقاوم است و در ساخت بنا بسیار محبوب و کارآمد
  • به راحتی در مقایسه با سنگ های گرانیت و مرمر برش داده شده و شکل می پذیرد
  • می تواند در نقش یه عایق صوتی و حرارتی مناسب ظاهر شود
  • بسیار خوب به ملات می چسبد در حالی که این ویژگی در سنگ های گرانیت اصلا وجود ندارد
  • به دلیل متخلخل بودن بسیار سبک وزن می باشد
  • به راحتی صیقل داده می شود
  • آب را به خوبی جذب کرده و قدر تجذب بالایی دارد
  • بسیار متنوع در بحث طرح و رنگ است و مطابق هر سلیقه ای شکل می پذیرد

سنگ های تراورتن لایه لایه ای می باشند به همین دلیل بعضی از آنها موج دار تشکیل شده اند. در زیر شکلی از برش یک لایه سنگ موج دار مشاهده می نمایید:

در حالت برش موج دار، سنگ به طور عمودی برش داده شده است تا تمامی لایه ها به خوبی دیده شود. اما مدل بی موج که پر طرفدار تر است در جهت رگه های سنگ برش خورده است که بسیار مدرن وشیک می باشد. در روش برش بی موج، استحکام سنگ حفظ می شود و ضایعاتی به همراه ندارد.

سوالات متداول:

1-چه سنگی نیاز به اسکوپ دارد؟

هنگامی که از سنگ و متریال سرامیک و کاشی به صورت عمود در ساختمان و یا در نمای ساختمان استفاده شود، باید حتما این سنگ ها را به دیوار و یا مصالح دیگر طوری بچسبانند که در اثر زلزله یا بارش برف و باران سقوط نکند. این کار را توسط اسکوپ کردن انجام می دهند.

2- آیا سنگ تراورتن نیاز به اسکوپ دارد؟

به طور کلی تمامی سنگ ها نیاز به اسکوپ شدن دارند زیرا با توجه به ضوابط و مقررات اسکوپ سنگ، انجام ندادن اسکوپ موجب بروز خسارات  جانی برای عابرین و مالی برای کارفرما خواهد شد.

3- چه زمانی سنگ تراورتن به اسکوپ نیاز ندارد؟

حال باید عنوان کرد که این سنگ اگر در آب و هوای معمولی و معتدل قرار داشته باشد، شاید نیازی به اسکوپ نداشته باشد چون از چسبندگی خوبی برخورداراست اما اگر در محیط هایی بسیار سرد یا بسیار گرم نصب شود، دیگر قطعا نیاز به اسکوپ پیدا می کند.

دیدگاهی موجود نیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *