اسکوپ سنگ خشک یا نمای سنگ خشک بیشتر از دهه 70 میلادی برای ساختمان هایی با ارتفاع زیاد استفاده می شد. در این مقاله به طور کامل به شرح ساخت نمای ساختمان به روش خشک می پردازیم و به تمامی سوالاتی که در ذهن شما خوانندگان گرامی وجود دارد پاسخ خواهیم داد. پیشنهاد اسکپ دهقان این است که تا پایان این مقاله ی با ارزش ما را همراهی نمایید.

اسکوپ سنگ خشک

به طور کلی جهت نصب سنگ نما دو روش تر و خشک وجود دارد. نصب تر به همان روشی انجام می شود که در مقاله های قبلی توضیح دادیم که با استفاده از ملات جهت چسباندن سنگ اجرا می شود.روش اسکوپ سنگ خشک، بدون استفاده از ملات و با کمک ابزار ها اجرا می شود. کاربرد اسکوپ خشک از جایی بسیار پر طرفدار شد که نسل جدیدی از مصالح ساختمانی مانند ترموود، HPL و کامپوزیت ها روی کار آمدند.

روش اسکوپ کردن خشک سنگ به صورت چندین مرحله ای انجام می شود. مراحل به شرح زیر می باشند:

1-شاسی کشی: در این مرحله ابتدا کل فضای ساختمان، شاسی کشی می شود یعنی با استفاده از پیچ و پروفیل و پرچ، سازه ی ساختمان را محکم می کنند.

2-اجرای نما: روش خشک اسکوپ کردن، باعث تقسیم بندی نمای ساختمان به پوسته ی درونی و بیرونی می شود. این کار باعث می شود تا بین این دو پوسته،  هوا رد و بدل نشود و این در مناطق سردسیر می تواند به عنوان یک عایق حرارتی در نظر گرفته شود اما در مناطق گرمسیر باید فکری به حال تهویه آن کرد.

انواع روش های اسکوپ سنگ خشک

اجرای نمای ساختمان به روش خشک انواع مختلفی دارد که در زیر به معروف ترین و پر کاربرد ترین آنها اشاره کرده ایم:

  • نمایان
  • نامشهود
  • شیاری
  • انکری
  • روش کلیپسی
  • پیمی

مطالعه بیشتر: جهت خواندن اسکوپ سنگ با سیم کلیک کنید.

روش اسکوپ سنگ خشک نمایان

در این روش، از شاسی کشی آلومینیمی استفاده می شود و بست های استفاده شده از روی نما قابل مشاهده هستند. در این روش می توان از انواع سنگ ها با هر ضخامتی استفاده کرد.

روش اسکوپ سنگ خشک نامشهود

در این روش، سنگ انتخابی باید ضخامت بالایی داشته باشد تا در حین اجرای کار دچار آسیب نشود همچنین در اجرای نامشهود، هیچ یک از بست و پیچ ها قابل رویت نمی باشند.

اسکوپ خشک صرفا برای سنگ نیست و از تنوع زیر برخوردار است:

  • نمای خشک HPL
  • نمای خشک فایبر سمنت یا سیمان فیبری
  • نمای خشک سرامیک
  • نمای خشک پانل های کامپوزیتی
  • نمای خشک فلزی

روش اجرای نمای خشک شیاری

در این روش به دلیل ایجاد شیار های زیاد پشت سطح سنگ، بهتر است از سنگ با ضخامت حداقل 2 سانتی متر استفاده شود چون قطعات اسکوپ را درون شیار ها قرار داده و محکم می کنند.

روش اجرای نمای خشک انکری

این روش بسیار جدید است.برای اجرای آن ابتدا شاسی کشی ساختمان با آن یا آلومینیم باید انجام شود. در این مدل، ابتدا سوراخ هایی در محل تعیین شده با استفاده از یک دستگاه خاص ایجاد می کنند(پافیلی) سپس انکر ها را به کلیپس مخصوص متصل کرده و سنگ ها را به شاسی ساختمان وصل می کنند.

روش اسکوپ سنگ خشک

از بهترین روش های اسکوپ سنگ خشک می توان به نصب با چسب اشاره کرد. برخی چسب ها به نام اپوکسی که از جنس رزین هستند، به عنوان چسب اسکوپ سنگ شناخته شده اند.این چسب ها بر روی انواع سطوح به خوبی کار خود را انجام می دهند و بسیار کاربرد ساده ای دارند. با استفاده از چسب دیگر نیازی به استفاده از انواع پیچ و رولپلاک نیست و سرعت کار بالا می رود و در زمان نیز صرفه جویی می شود. از چسب اپوکسی می توان در چسباندن انواع سنگ مثل مرمرو تراورتن و گرانیت استفاده نمود.

مزایای اسکوپ سنگ خشک

در روش نصب نمای خشک مزیت های زیادی وجود دارد که در زیر چند نمونه از آنها را ذکر کرده ایم:

  1. صفر درصد شدن احتمال سقوط سنگ ها
  2. ایجاد عایق حرارتی در ساختمان
  3. امکان استفاده ی دوباره از مصالح و نما
  4. در صورت بروز حادثه و آُسیب، قابلیت تعویض هر قطعه به طور جداگانه وجود دارد.
  5. تطابق کامل ساختمان با آیین نامه زلزه و سبک وزن شدن ساختمان
  6. افزایش دوام نما
  7. کم شدن تمامی هزینه های تعمیر و حفظ ساختمان
  8. اجرای نما درست پس از شاسی کشی بدون اتلاف وقت
  9. اجرای کار براساس استاندارد های بین المللی
  10. شکل تمیز و جذاب نهایی ظاهر کار

معایب نمای سنگ خشک

همان طور مزایای زیاد این روش را ذکر کردیم، معایبی نیز وجود دارد که به شرح آنها می پردازیم:

امکان شکسته شدن و آسیب دیدن سنگ ها به دلیل ایجاد شیار عمیق که دارای 2 راه حل می باشد:

  • به کار بردن سنگ با ضخامت حداقل 2 سانتی متر
  • استفاده از تخصص افراد ماهر و متخصص در اجرای نمای خشک

نمای سنگ خشک

نمای سنگ خشک باید حتما توسط متخصصین این کار انجام بشود زیرا در صورت انجام غیر اصولی این روش، آسیب های جبران ناپذیری به بار خواهد آمد. مشکلاتی مثل به هدر رفتن هزینه های گزاف و وقت زیاد، بد ترکیب شدن نتیجه نهایی نما، مقاوم نبودن سنگ های به کار رفته و غیره.

اسکپ دهقان با عرضه ی انواع اسکپ پروانه، اسکوپ زد، اسکوپ سنگ و سرامیک، پیشرو در امر فروش ابزار ساختمانی می باشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر، با شماره ی 09136413978 پشتیبانی مجموعه تماس گرفته و استعلام قیمت، سفارش اینترنتی و خرید خود را به راحتی و در کمترین زمان با هزینه ای بسیار مناسب انجام دهید.

اجرای نمای سنگ خشک

در روش اسکوپ سنگ خشک، مشکلات عدم تراز شدن اصلا وجود ندارد و این روش اگر صحیح و اصولی انجام شود نسبت به روش تر بسیار ایمن تر و مطمئن تر می باشد. در اصطلاح انگلیسی به این روش dry view گفته می شود. به جهت استفاده از ابزار آلات برای شکل دادن و اجرای نمای خشک، سنگی که در این کار استفاده می کنید باید بسیار ضخیم و مقاوم باشد.

این روش اسکوپ سنگ، به قدری سریع انجام می شود که بهترین متد جهت زیبا سازی و باز سازی نما ها ی ساختمان و بنا ها در کمترین فرصت است. اما اگر فکر می کنید که هزینه ای این روش بسیار بالا است، باید بگوییم که با نگاه دراز مدت به ویژگی ها و مزایای این روش، قیمت و هزینه های نصب آن بسیار مقرون به صرفه هستند. به اجرای نمای سنگ خشک، اجرای مکانیکی نیز می گویند. شاید این نام به گوشتان خورده باشد.

سوالات متداول:

1-اسکوپ سنگ خشک چیست؟

به طور کلی جهت نصب سنگ نما دو روش تر و خشک وجود دارد. نصب تر به همان روشی انجام می شود که در مقاله های قبلی توضیح دادیم که با استفاده از ملات جهت چسباندن سنگ اجرا می شود.روش اسکوپ سنگ خشک، بدون استفاده از ملات و با کمک ابزار ها اجرا می شود

2-روش های مختلف اسکوپ سنگ خشک چگونه است؟

برای انجام سنگ نما به روش خشک، مدل های مختلفی وجود دارد که می توان به کاربردی ترین و رایج ترین انواع آنها اشاره نمود: انواع آنها عبارتند از: نمایان- نامشهود- شیاری- انکری- روش کلیپسی- پیمی

3-مزایای اجرای نمای ساختمان به روش خشک چیست؟

صفر درصد شدن احتمال سقوط سنگ ها- ایجاد عایق حرارتی در ساختمان- امکان استفاده ی دوباره از مصالح و نما- در صورت بروز حادثه و آُسیب، قابلیت تعویض هر قطعه به طور جداگانه وجود دارد- تطابق کامل ساختمان با آیین نامه زلزه و سبک وزن شدن ساختمان

دیدگاهی موجود نیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *